11 Ağustos 2008 Pazartesi

kereviz seven var mı

kereviz kokusundan dolayı genellikle sevilmez ama kanseri önleyen tek sebze olduğunu biliyormuydunuz?
ben bu özelliğini yeni öğrendim,gerçi eskiden de pişiriyordum ama doğru dürüst yiyen olmuyordu.geçen yıl öğrendiğim bir tarifle yapıyorum artık.bu tarifi bilenler vardır belki ama yine de yazayım.kerevizin kök kısmını temizledikten sonra ,rendenin iri gözüyle,rendeliyoruz.sonra ona eşit miktara denk gelecek kadar havucu da yine temizleyip rendeliyoruz.ikisini tavada,ya da tencere de sıvı yağla kavuruyoruz.ben hiç su koymuyorum.kavrulduktan sonra üzerine yoğurt döküp,kırmızı bibeberli yağı gezdiriyoruz.ben sevdikten sonra,eminim herkes sevecektir.
soframdan hiç eksilmeyen meşhur ilaçlarımda çıkmış resimde.neyse onlarda internete çıkıp sevinsinler bari:))))