28 Temmuz 2009 Salı

un helvası

Malzemeler:
250 gr margarin
2.5 su bardağı unŞerbet için:
3 su bardağı su
2 su bardağı tozşekerSüsleme için:
50 gr soyulmuş antepfıstığı
1 çorba kaşığı çekilmiş antepfıstığı
Margarini bir tencerede veya geniş bir tavada eritip kızdırın.Unu azar azar ilave edip tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kavurun. Su ve tozşekeri bir tencerede kaynatıp şerbeti hazırlayın. Unun rengi pembeleştikten sonra bir yandan kavurmaya devam ederken diğer yandan sıcak şerbeti azar azar ilave edin. İyice çekinceye kadar sürekli karıştırıp ateşten alın. Üzerini kâğıt havlu ile örtüp tencerenin kapağını kapatın ve demlenmeye bırakın.Un helvasını İyice karıştırıp top kaşıkla alarak servis tabaklarına dizin. Her birinin üzerine birer antepfıstığı yerleştirin. Çekilmiş fıstıkla süsleyip servis yapın.
kaynak: http://www.lezzet.com.tr/mutfak_okulu/01409/





15 Temmuz 2009 Çarşamba

bisküvili pasta

iş arasında acelece yaptığım basit bir pastacık sunacağım sizlere.malum sıcakta iş yapınca insanın kan şekeri düşüyor ve de soğuk bişeyler canı çekiyor.işler bekleye dursun,önce boğazları kurtaralım dedim eşime ve hemen bunu yaptım.tam donmasını bekleyemediğimiz için görüntü o kadar net olmadı ama tadı nefisti.malzemeler1 paket petibör bisküvi1 paket puding(çikolatalı ve portakallı)1 paket jöle(portakallı)1 avuç müsliyapılışı:pudingi üzerindeki tarife göre pişiriyoruz.dikdörtgen bir kabın içine bir sıra bisküvi dizip,üzerine pudingi yayıyoruz.tekrar bisküvi,tekrar puding olacak şekilde 3-4 sıra hazırlıyoruz.üzerine bir avuç müsliyi serpiyoruz.jöleyi tarifine göre eritip,hafif soğutuyoruz,müslilerin üzerini kaplayacak şekilde boşaltıyoruz.dondurup servis yapıyoruz