25 Kasım 2009 Çarşamba

meşhur çine köftesi

geçen gün yolumuz çineye düştü,daha doğrusu özel olarak köfte yemeye gittik.çine aydının ilçesi.aydından muğlaya giderken yol üzerinde.meğer gelen geçen burda köfte yermiş ve de çok meşhurmuş.yanında da kaşarlı pide ikram ediyorlar.işte bizde bi bakalım dedik.kuzucuğum köfte yerken resimledim.güzelmi değil mi bakın bakalım.biz beğendik.daha doğrusu gerçeği itiraf edeyim mi,benim için en güzeli,o gün yemek pişirmekten kurtulmaktı:))






15 Kasım 2009 Pazar

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 48.HAFTA patatesli ev pidesi

http://sevincaltuntas.blogcu.com/ arkadaşın etkinliğine gönderiyorum
malzeme:

2 bardak süt(ılık)

1 bardak su

yarım bardak sıvıyağ

1 yumurta beyazı(sarısı üzerine)

1 paket instant maya,1 kaşık tuz

aldığı kadar un

yapılışı:

yukarıdaki malzemelere aldığı kadar un ekleyip yumuşak bir hamur yapıp,2 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.bu arada içini hazırlayalım.5-6 adet patates haşlanır,ezilir,1 adet kuru soğan sıvıyağda kavrulur,içine kırmızı biber,karabiber,salça,tuz ve damak tadınıza uygun baharatlar ekleyip,ezilmiş patatesleride ekleyip,bir güzel kavuruyoruz.

mayalanan hamurdan bir yumruk büyüklüğünde parça alıp,oval şekilde elimizle açıyoruz.içine patatesli harcı güzelce yayıp,iki uzun kenarı ortaya doğru kıvırıp,birbirine tutturuyoruz ve ters çevirip(yani ek yeri aşağıda kalacak.),yağlı kağıt serilmiş,tepsiye koyuyoruz.sırayla kalan hamura aynı şekilde ,şekil verip,üzerine yumurta sarısı sürüp,susam,çörekotu serpip,fırında pişiriyoruz.soğuyunca dilimleyip servis yapıyoruz.









5 Kasım 2009 Perşembe

şeftalili kek

malzeme:

1 adet orta boy şeftali(rendelenecek)

1/2 su bardağı sıvı yağ

1/2 su bardağı şeker

2 yumurta

kabartma tozu

1 subardağı un

yapılışı:un hariç diğer malzemeleri karıştırıp çırptiktan sonra unu da ekleyip,son bir kez çırpıyoruz.ben böyle minik kalıplara dökerek pişirdim.üzerine de ceviz parçaları koydum.isterseniz küçük bir tepsi de de pişirebilirsiniz.miktarı fazla olsun derseniz,malzemeyi iki katına çıkarmak gerekir.