malzemeler:
yarım kilo kuşbaşı et
yarım kilo pirinç
yarım kilo havuç
yarım kilo soğan
yarım bardak sıvı yağ,biraz tereyağı
tuz
çekilmemiş kimyon(bir tatlı kaşığı)
eti,hiç su ve yağ koymadan kendi suyula iyice pişirip,yağ ve yarım halka şeklinde doğranmış soğanlarla soteliyoruz.(kimyonu da elimizle ufalayıp serpiştirelim)soğanlar karamel kıvamına gelene kadar pişirip,kibrit çöpü şeklinde doğranmış havuçları ekliyoruz.az suyla ,karıştırmadan havuçların da pişmesini bekliyoruz.havuçlar pişince,önceden tuzlu sıda beklettiğimiz pirinçleri ekleyip,pilavın pişeceği kadar sıcak tuzlu suyu üzerine döküp pişmeye,piştikten sonra da üzerine bir peçete koyup,demlenmeye bırakıyoruz.tencereyi ters çevirerek servis yapıyoruz.
ATOM KURABİYE
10 yıl önce
1 yorum:
harika bir pilav eline sağlık canım
Yorum Gönder