kuşbaşı dana etini,iyice pişirdikten sonra,soğanı ekleyip kavuruyoruz.sonra baharatlarını ve özellikle naneyi ekliyoruz.asıl lezzetini veren o.salça ve kırmızı biber koymuyoruz.rengi beyaz olacak.biraz çevirdikten sonra,küçük doğranmış,patates,havuç ve gözkararı bezelye ekliyoruz.ben çabuk piştiği için konserve bezelye kullanıyorum.az bir su ilave ederek,havuçların pişmesini kontrol ediyorum.onlar pişince zaten diğerleri pişmiş oluyor.ben ağır olmasın diye patatesleri kızartmadan koyuyorum ama asıl tarifte patatesler kızartılarak konuyor.işte yemeğimiz hazır.
sonra
çökertmeden çıktımda halilim
aman başım selamet....
bitez de yalısına varmadan halilim
aman koptu kıyamet
diye türkümüzü söyleyerek sofrayı hazırlıyoruz.işte böyle:)))))

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder