22 Ekim 2008 Çarşamba

PORSELENDEMLİK ÇAY SAATİ 28 -rus salatası

http://www.tatlikurabiyem.blogspot.com/ etkinlikte bu adresteyiz.
bu da benim usulüm rus salatam:)))hani derler ya,türk usulü,italyan usulü,yok çin usulü,bu da benim usulüm işte....arkadaşlarım çok beğeniyorlar ve toplandığımız zaman hep rus salatası benim üzerime kalıyor...aslında ben göz kararı yapıyorum ama yine de ölçü vermeye çalışayımmalzeme:3 adet orta boy patates1 subardağı konserve bezelye3 adet parmak sosisyarım subardağı kornişon turşu1 kavanoz light mayanez,1 limonun suyuyapılışı:patatesleri haşlayıp kabuğunu soyup eziyorum,yani püre yapıyorum.sosisleri ve kornişonları,küçük küçük doğrayıp,püreye ekliyorum.mayonezi ekleyip,iyice karıştırıyorum.bezelyeleri de ekleyip,limon suyu sıkıp,son bir kez karıştırıyorum.ben kornişon tuzlu olduğu için ayrıca tuz koymuyorum.üzerinide zeytin dilimleri ve maydanozla süsledim bu kez.püf noktası da şu:patates ezildiği için mayanezin ağırlığını alıyor.bir de normal mayonezler çok yağlı ve ağır geliyor bana,o yüzden light ını seçiyorum.bezelyeleri de sonra eklemezsek,eziliyorlar,o yüzden onu da en son ekliyorum.

16 Ekim 2008 Perşembe

PORSELENDEMLİK ÇAY SAATİ 28 -zengin kek

bu kez evsahibimiz http://www.tatlikurabiyem.blogspot.com/
kendisine kolaylıklar diliyorum
malzemeler:

(dikdörtgen kalıp için)

2 yumurta,

1 çay bardağı şeker

1 çaybardağı sıvıyağ

1 açybardağı rendelenmiş havuç

minicik doğranmış 3-4 adet kuru incir

1 tatlıkaşığı tarçın

1 limonkabuğu rendesi

kabartma tozu

aldığı kadar un

1 çaybardağı ufalanmış ceviziçi

yapılışında bişey yok zaten.bütün malzemeleri çırpıp,yağlanmış kalıba döküp,170 derecede (yavaş yavaş pişmesi için)pişirdim.





5 Ekim 2008 Pazar

Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği 27

ZEYTİNLİ-TAHİNLİ ÇÖREKLER
MALZEMELER
1 SU BARDAĞI YAĞ
2 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI ILIK SU
1 PAKET KURU MAYA
3 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
1YUMURTA (SARISI ÜZERİNE)
ALDIĞI KADAR ELENMİŞ UN
TAHİN,ŞEKER VE ZEYTİN EZMESİ
malzemeleri karıştırıp,yumuşak ele hafif yapışan bir hamur elde ediyoruz.mayalanan hamuru,küçük bezelere ayırıp,bezeleri elle açıyoruz.hamurun tamamına zeytin ezmesi yada tahin sürüyoruz.(tahinliye şekerde serpiyoruz)sonra hamurun ortasını elimizle deliyoruz ve kenarlara doğru genişletip ,bir ucunu kopararak uzun bir rulo elde ediyoruz.daha sonra bunu da kendi ekseni etrafında döndürerek sarmal bir görünüm yapıyoruz.üzerine yumurta sarısı sürüp,pişiriyoruz.

bu kez evsahibimiz

http://annekizmutfaktayiz.blogspot.com/

ben de etkinliğe zeytinli-tahinli çöreklerle katılıyorum.resmin üzerinde önceki bloğumun adresi var ama artık ben bu adresteyim.