5 Nisan 2009 Pazar

pdçs-40dalgan(ısırgan otu)köftesi























bu kez evsahibimiz http://missgibi.blogcu.com/ kendisine kolaylıklar diliyorum

biliyormusunuz bilmem ısırgan sağlığa çok faydalı.canım ege bölgem de bir ot cennneti.ben de bunu değerlendiriyorum işte.

malzemeler

1 bağ dalgan

1 adet pırasa

1/2 bağ dereotu

1 çaybardağı mısır unu

1 çaybardağı un

1/2 çaybardağı süt

1 yumurta

tuz,karabiber
1 pk.kabartma tozu

yapılışı:

dalgan yıkanıp temizlenir,sapları kesilir.(eldiven kullanmanız menfaatine,söylemedi demeyin)pırasa da ayıklanıp bir kaç parçaya bölünür.aslında bıçakla elde küçük küçük kıyılsa daha iyi olur ama ben hepsini robota koyuyorum.robota önce pırasa konup ,iyice parçalanır.sonra dalgan ve dereotu eklenip bııııızt diye onlarda parçalanır.diğer malzemeleri de ekleyip,mücver kıvamında bir karışım elde edilir.tıpkı mücver yapar gibi kaşıkla alıp,tavaya konarak,kızgın yağda iki tarafı kızartılır.yanında yoğurt iyi gider.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

in çok saol..ellerine sağlık..tarifin yayında..yine beklerim..öptüm...

HİLAL YÜKSEL dedi ki...

çok güzel ve değişik, ısırganı biliyorumda dalgan nasıl acaba, belki biliyorumda ismi değişik:) en kısa zamanda denemek istiyorum, ellerine sağlık....

HİLAL YÜKSEL dedi ki...

canım ya , tekrar bakınca ısırgana dalgan dediğini gördüm:)) sabah sabah açılamamışım daha :)) önceki yorumu değiş istersen......

Adsız dedi ki...

merhaba

bir ayvalıklı olarak bayıldım tarifinize ellerinize sağlık..iyi günler dilerim..

http://yermisinyemezmisin.blogcu.com/

made in funda dedi ki...

burada çorbasını yapıyorlar.eşim bayılıyor ama ben tadına bile bakamıyorum.ilk kez köftesini gördüm kayınvalideme de söyleyeceğim o da yapsın.eline sağlık canım.

sevil dedi ki...

hazalcım ellerine saglık
degişik bir tat
sevgiler
sevil

Adsız dedi ki...

Isırgana dalgan diye bizim bu bölgelerde denir. Profilinize bakmak istedim ama bir açıklama göremedim. Elinize sağlık, benim sayfamda da Dalgan döndermesi tarifini görebilirsiniz. www.yemekdefterim.blogcu.com