5 Ocak 2013 Cumartesi

paskalya çöreği



yine kursta yaptık bunu.malzemeleri de şöyle:
3 çaybardağı süt
1 çaybardağı sıvı yağ
yarım paket yaşmaya(ben instant kullanıyordum ama hocamız bunu öneriyor.)
2 yumurta(birinin sarısı ayrılacak)
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 çaykaşığı mahlep
aldığı kadar un
üzeri için file fındık(kırılmış)
yapılışı:
fındık hariç bütün malzemeleri karıştırıp,azar azar un ekliyoruz.ele yapışmayan bir kıvam alınca mayalanması için bırakıyoruz.mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp masada elimizle yuvarlayıp kısa çubuklar elde ediyoruz.(çubukların kenarları ince,ortası kalın olacak.)sonra bunları üçer üçer saçörgüsü halinde örüp birleştiriyoruz.tepsiye dizdikten sonra ılıtılmış ve kapatılmış fırında yine yarım saat kadar mayalandırıyoruz.sonra üzerine yumurta sarısı sürüp,fındık serpiyoruz ve pişiriyoruz.

Hiç yorum yok: