14 Temmuz 2008 Pazartesi

dilim börek

1 kilo yufka
7-8 adet patates
1/2 kilo süt
1 çaybardağı sıvı yağ
1 yumurta
yapılışı:patatesler haşlanır,püre yapılır.içine süt ve yağ,tuz eklenir.kek hamuru kıvamında bir karışım elde edilir.yufka bütün olarak serilir.bütün yüzeye bu karışım sürülür.üzerine diğer yufka eklenir,yine karışım sürülür.bütün yufkalara aynı işlem yapılır.sonra hepsi birden,büyük bir rulo halinde kıvrılır.bıçakla ekmek dilimler gibi dilimlenip,tepsiye yerleştirilir.üzerine yumurta sarısı sürülür.resimdeki fırınlanmamış hali.orta derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.afiyet olsun

Hiç yorum yok: