13 Temmuz 2008 Pazar

poğaça

malzemeler:
1 bardak sulu yoğurt
1 bardak sıvı yağ
1 yumurta,beyazı içine,sarısı dışına
bir tutam tuz
kabartma tozu
aldığı kadar un
içi için,peynir ve maydanoz
yapılışı:yoğurt,yağ,yumurta,tuz,kabartma tozu ve un ile,kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur.ben unu azar azar ekliyorum.ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır.elle bastırarak inceltilen parçaların içine,peynir ve maydanoz karışımı konulur.hamur iki kenarından tutularak yanda değil,yukarıda birleştirilir.(pişince ağızları açılıp,değişik bir görüntü çıkıyor)üzerine yumurta sarısı sürülüp fırına verilir.afiyet olsun

Hiç yorum yok: