13 Temmuz 2008 Pazar

soğan çorbası

bugün size çok sevdiğim bir çorba tarifi vereceğim.bu çorba soğuk kış günlerinin,gripli gecelerin vazgeçilmezi.bildiğiniz gibi,soğan,sarmısak,doğal antibiyotik.üstelik öyle rahatsız edici kokusu da olmuyor
geçelim tarife:
4 orta boy kuru soğanı,rendenin iri gözüyle rendeliyoruz.buradaki,soğana karşı gözyaşı dayanımınız çok önemli.çünkü eskilerin söylediğine göre,soğanın acısı,kaynananın kahrı imiş:))eskiden evlenecek kızlara soğan doğratır,gözü en az yaşaranı alırlarmış.çünkü en iyi kahırı onun çekeceğine inanırlarmış.
eğer devam etseydi ben evde kalırdım:)))
neyse devam edeyim.az laf,çok iş.
rendelediğimiz soğanları,4 kaşık sıvı yağda çok kısık ateşte,iyice pişiriyoruz.ateş harlı olursa,soğan suyunu çekiyor,güzel olmuyor.pembeleşince,1 kaşık sirke,1 kaşık un ekliyoruz.üzerine 6 bardak su ilave edip,kaynayana kadar karıştırıyoruz.unlu çorbalarda sürekli karıştırmak,topaklanmayı önlüyor.
istediğiniz koyuluğa gelince,daha önceden hazırladığımız,yarım bardak süt ve 1 yumurta sarısını çırparak hazırladığımız terbiyeyi,yavaş yavaş ekliyoruz,bir taşım kaynatıyoruz.tuzu,biberi zevkinize kalmış.
servis yaparken üzerine kaşar peyniri rendesi ekliyoruz.içince bana dua etmeyi unutmayın arkadaşlar.

Hiç yorum yok: