13 Temmuz 2008 Pazar

sulu köfte

hem çorba,hem yemek yerine geçiyor..malzeme:4 kişilik
300 gr kıyma
3 dilim bayat ekmek içi
yarım çaybardağı pirinç
1 yumurta
1 patates
1 havuç(ben bugün havuç koyamadım)
tuz
1 kaşık un
1 limon
baharat
yapılışı:pirinçler yıkanıp,suyu süzülüp bir kenarda bekletilir.diğer tarafta ekmek içleri çıkarılıp ufalanır.tuz,karabiber veya arzunuza göre başka baharatlar eklenir,harmanlanır.kıyma ve yumurta eklenir.bekleyen pirinçler avuçla ovalayarak ufalanır.hepsi bir yoğurulur.misket büyüklüğünde köfteler hazırlanır.kaynayan suya önce küçük doğranmış havuçlar,biraz pişince yine küçük doğranmış patatesler eklenir.daha sonra köfteler eklenir ve hep birlikte pişmeye bırakılır.diğer tarafta 1 limonun suyuna un konularak çırpılır.inmeye yakın bu karışım katılarak terbiye edilir.


Hiç yorum yok: